Sticka med Fröken Garn | Fröken Garn

-  Stickade vantar, halsdukar, koftor, sockor och kurser

Meny

Öppettider

Vardagar   10.00 – 18.00
Helger       10.00 – 16.00

Sticka med Fröken Garn

Att komma igång med att sticka är kanske inte det allra enklaste, speciellt inte om det är så att man är omgiven av kvinnor och män som är väldigt duktiga på det. Man kanske drar sig för att fråga om man inte kan, för att inte framstå som dum, och man kanske drar sig som ung för att verkligen prova på då det kanske inte uppfattas som något som unga människor inte bör syssla med. Vi är av en helt annan uppfattning, sticka är nämligen ett av de bästa sätten att lära sig tekniker och fingerfärdighet, samtidigt om man producerar egna saker som man själv sedan kan använda eller ger bort i present till någon man tror behöver det. Att det sedan också är gjort av dig själv brukar vara ett välkommet inslag, då det uppskattas än mer av personen som tar emot det.

 

Eftersom att det uppenbarligen verkar finnas ett behov och intresse för stickning hos många, ett intresse som faktiskt verkar växa mer och mer för varje år som går, så uppstår då också problematiken med hur man går tillväga. Det finns mycket olika sidor på internet som har specialiserat sig kring stickning och tekniker för hur man ska komma igång, men då får man sitta ensam hemma vid datorn och försöka få till det. Det tror vi inte riktigt på och därför har vi nu gjort så att vi tänker införa en utbildningskväll en gång i veckan där vi träffas i butiken och slår oss ner i våra soffor och stickar tillsammans.

 

Alla är välkomna

Det är öppen för alla, veteran som nybörjare, och det blir ett tillfälle för många att lära känna nya människor samtidigt som man gör det kring en hobby som alla delar. Dessutom kommer veteranerna kunna hjälpa nybörjarna för att verkligen komma igång och vi hoppas såklart att mycket av det som diskuteras kommer att handla om stickningen och olika sätt att ta sig an arbetet på. Vi tror inte att det kommer att bli några problem med att dra igång detta, med tanke på intresset, och vi ser verkligen fram emot dessa kvällar tillsammans med många skratt och ett umgänge med härliga och trevliga människor!