Fröken Garn

-  Stickade vantar, halsdukar, koftor, sockor och kurser

Meny

Öppettider

Vardagar   10.00 – 18.00
Helger       10.00 – 16.00

Om Fröken Garn

När fröken garn var liten brukade det vara så att hon väcktes av diverse hårda stickor som stack henne på olika delar av kroppen. Det handlade inte om att hon hade syskon som ville göra livet surt för henne, utan snarare handlade det om att hon brukade spendera kvällar och nätter åt att sitta och tjuvsticka i sängen, när hon egentligen fått strikta instruktioner om att hon borde sova vid den tiden. Så var det alltså inte, utan stickorna gjorde henne väldigt ofta sällskap på natten och det var snarare de som var hennes gosedjur än nallarna som hennes föräldrar gav henne.

 

Det talar sitt tydliga språk för grunden som denna butik står på, alltså den ohämmade passionen för stickningen och vad den betyder för fröken garn. Under täcket i ficklampans sken så satt hon i många, många timmar och producerade och producerade tills dess att hon lärt sig allt om vad det innebär och samtidigt hur man gör det på ett snabbt och effektivt sätt. När hon var sex så började hon sticka på en halsduk men när det hela var klart så visade det sig att hon istället hade gjort en tröja. Fröken garn har både talang och en stark drivkraft i sitt stickande vilket har gjort att vi står där vi står nu idag, i vår lilla butik här i Ystad.

 

Vem är fröken garn?

Fröken garn heter egentligen Elisabeth Andersson och har vuxit upp i det skånska jordbrukslandet. Hon kommer från en gård som hade både mjölkkor och köttdjur, vilket i sin tur betyder att hon vuxit upp i en miljö där kreativitet och lite jävlar anamma har varit ledord ända sedan tidernas begynnelse. Två stycken egenskaper som gjorde att Elisabeth fick de rätta byggstenarna för att än mer utveckla sitt stickande och samtidigt göra det till sitt yrke, då jävlar anamma är något som varje företagare behöver ha när man drar igång sin verksamhet.

 

Hon har samtidigt utbildat sig i olika textila tekniker och har där med breddat sitt register ganska rejält, vilket kommer väl till pass för butikens utbud men också för butikens kunder, som får än mer olika produkter som de kan välja bland. Dessutom föreläser fröken garn gärna om textiler och hemslöjd och hur man på bästa sätt faktiskt kan göra sin hobby till en förtjänstfull verksamhet. Fröken garns dörrar står alltid öppna, så oavsett vad ni har på hjärtat eller vad ni efterfrågar så kommer hon och vi göra allt för att hjälpa er på det allra bästa av sätt.

 

De små detaljerna gör det

Vi står aldrig stilla här på Fröken Garn, utan är väl medvetna om att det hela tiden är viktigt att fortsätta framåt. Annars kommer man förr eller senare att hamna på efterkälken, oavsett hur stort försprång man startade med. Utvecklas eller dö, helt enkelt. Det gäller i stort som i smått. Vi är stolta över att vår butik är så fin som den är, och är helt säkra på att hur något säljs är nära nog lika viktigt som vad det är som säljs. Därför försöker vi hela tiden göra butiken lite bättre, lite trevligare, och lite mer välkomnande, så att våra kunder ska ha ett positivt minne av sitt besök. Då kommer de också att återkomma till oss, vilket ju är vårt mål.

 

De flesta av möblerna i vår lilla butik är fina och bra, men en del av dem behöver ny beklädnad. Sagt och gjort, och vi har nu beställt tyger från Textilgallerian, som vi sedan på egen hand ska omvandla till möbelbeklädnad. Det tyg vi har valt kommer, förhoppningsvis, att passa perfekt ihop med den övriga inredningen i butiken. Tyget kostade heller inte mycket, och även om det är nära nog omöjligt att mäta om det verkligen leder till någon ökad försäljning, så var det värt det i vilket fall som helst. För glädjen över att arbeta i en butik som ser bra ut, och tänker på minsta lilla detalj. Allt detta för att befinna sig ett steg eller två före alla andra.